لیست اختراعات سيد مهدي سيدي
ارائه فرآورده هاي غذايي مورد نياز جامعه از مهمترين وظايف صنعت غذاي يك كشور است. امروزه يكي از مشكلات اصلي تغذيه ، مصرف مقادير زياد چربي و مقادير كم فيبر مي باشد كه به افزايش آمار بيماري هاي مربوط به رژيم غذايي مرتبط است. غني سازي مواد غذايي از فيبر و جايگزيني چربي در محصولات پرچرب مانند كيك روغني از راه هاي موثر در ايجاد يك رژيم بهبود دهنده سلامتي است. β-گلوكان موجود در سبوس جو دوسر نوعي جايگزين چربي بر پايه كربوهيدرات مي باشد. در اين تحقيق بدليل ضرر استفاده و يا فقدان انواع آرد تيمار شده گندم ، از تركيب نشاسته اصلاح نشده گندم ، پروتئين سويا و آرد تيمار نشده گندم در فرمولاسيون كيك استفاده گرديد. مشتق تهيه شده از سبوس جو دوسر كه حاوي 10% β-گلوكان مي باشد (Nutrim Oat Bran) در مقادير 20% و40% وزني جايگزين شورتنينگ در فرمولاسيون كيك روغني شدند و اثر اين جايگزيني ها بر روي رطوبت ، چربي ، pH ، حجم ، حجم مخصوص ، ويژگي هاي بافتي و حسي كيك ها مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه كيك 20% جايگزين بهتر و مناسبي براي كيك روغني با چربي كامل مي باشد.
دستگاه آسياب ارتعاشي براي ريز كردن و آسياب كردن مواد سخت، نيمه سخت، ترد و همچنين مواد نرم و انعطاف پذير بكار ميرود. اين دستگاه براي مخلوط يا ريز كردن مواد حساس به دما و يا موادي كه فرار هستند مناسب است. از كاربردهاي ديگر در آزمايشگاهها شكستن سلول و گرفتن RNA / DNA مي باشد. سيستم كار آسيا بر اساس ضربه و اصطكاك است كه هم زمان عمل مي كنند در نتيجه در مدت زمان كوتاهي مي تواند عمل آسياب را انجام دهد. از ويژگيهاي اين دستگاه توانايي آسياي مواد در دماي بسيار پايين مي باشد، اين عمل توسط نيتروژن مايع انجام مي پذيرد. حجم ظروف آسيا متنوع است و اندازه هاي مختلفي از ۵ ميلي ليتر تا ۵۰ ميلي ليتر دارد كه كاربردهاي مختلفي دارند. جنس ظروف نيز متنوع مي باشد بطوريكه براي آسياي مواد مختلف جنسهاي مختلفي جهت بهبود كيفيت كار طراحي شده است. براي مثال فولاد سخت، فولاد ضدزنگ، PTFE و ... مي باشد.
امروزه بسياري از گياهان در جهان از طريق كشت بافت توليد مي شوند. از مهمترين عواملي كه باعث ريسكپذيري سرمايهگذاري در صنعت كشت بافت شده، سودآوري پايين محصولات به دليل بهاي زياد انرژي الكتريكي مورد استفاده در اين صنعت مي باشد. لذا كاهش هزينه هاي انرژي براي كاهش هزينه هاي توليد امري ضروري است. بخش عظيمي از انرژي الكتريسيته در كشت بافت براي روشن كردن اتاق هاي كشت و همچنين تهويه هوا استفاده مي شود. در كارگاه هاي كشت بافت عمدتاً از نورهاي مصنوعي منجملهHSP و فلورسنت استفاده مي شود. ولي نكته مهم در استفاده از اين گونه لامپ ها علاوه بر مصرف انرژي بسيار زياد و توليد گرما، كيفيت نور توليدي و تغيير طول موج در طول زمان است. اين تغييرات كه خود باعث تقويت شديد طيف آبي نور و توليد نور ماورائ بنفش مي شود سبب تغييرات شديد در نمو گياهان مي گردد. سيستم نوردهي با استفاده از لامپ هاي LED به علت كارايي بالا، باعث صرفه جويي قابل توجهي در مصرف برق شده و همچنين قابليت تنظيم طول موج هاي مناسب براي تكثير گونه هاي مختلف گياهي را داشته تا بتوان با بالاترين راندمان به تكثير و توليد گياهان پرداخت. از مزاياي ديگر اين سيستم نوري تنظيم آسان و كم هزينه گرماي اتاق هاي كشت است كه به علت توليد كم گرما توسط لامپ هاي LED مي باشد.
استخراج مستقيم DNA از خاك به منظور مطالعه تنوع زيستي خاك و بررسي آن دسته از ميكروارگانيزم ها كه در محيط هاي كشت آزمايشگاهي قابل رشد و تكثير نيستند بسيار حائز اهميت است. هوموس خاك به علت خصوصيات شيميايي، اندازه و بار الكتريكي مشابه با اسيدهاي نوكلئيك در هنگام استخراج ماده ژنتيكي، همراه با DNA استخراج شده و در طول مطالعات ملكولي شديداَ از فعاليت هاي آنزيمي بر اسيدهاي نوكلئيك ممانعت به عمل مي آورد. تيمارهاي معمول حذف ناخالصي ها، به راحتي و بطور كامل مواد هيوميك را از DNA جدا نمي كند. در روش معرفي شده، DNA با دترجنت داغ از خاك استخراج شد و بخش اصلي بازدارنده هاي هوموسي با انعقاد شيميايي رسوب داده شد. عصاره گيري معمول با كلروفرم و بدون فنول انجام شد. نمك هاي اضافه كلاف DNA با الكل و آمونيوم استات شسته شد. در نهايت يك الكتروفورز واسرشت كننده در حضور فرماميد موجب حذف مواد بازدارنده باقي مانده از DNA گرديد. نتايج واكنش PCR و هيبريداسيون نقطه اي نشان داد روش بهينه سازي شده روشي قطعي، ارزان قيمت، ايمن و با مقياس بالا به منظور استخراج DNA خالص از انواع خاك خواهد بود.
خلاصه اختراع: امروزه ريزازديادي يكي از درآمدزاترين تكنيك¬هاي حوزه زيست فناوري گياهي مي¬باشد و بسياري از گياهان برگزيده را با استفاده از اين تكنيك تكثير مي¬كنند. در گياهان چوبي، مرحله استقرار اولين مرحله در ريزازديادي و از مشكل¬ترين مراحل است. مهم¬ترين مشكل گياهان چندساله در اين مرحله، قهوه¬اي شدن بافت¬هاي كشت شده است زيرا اين گياهان داراي مقادير زياد هيدروكسي فنل مي¬باشند كه در مجاورت آنزيم پلي¬فنل¬اكسيداز آزاد شده در اثر زخم، اكسيد شده و حاصل آن، كينون¬هاي سياه رنگ با سميت بالاست كه باعث مرگ ريزنمونه¬ها مي¬شود. گياه پسته از جمله گياهاني است كه غني از اسيدهاي فنلي است و بنابراين قهوه¬اي شدن از مشكلات اصلي كشت¬بافت آن محسوب مي¬شود. اين پديده در پسته ارتباط مستقيم با سن گياه مادري داشته و با افزايش سن، اين مشكل بشدت افزايش مي¬يابد. نكته حائز اهميت در كاربرد اصلي ريزازديادي در درختان پسته، تكثير ژنوتيپ¬هايي است كه معمولا پس از چندين سال زندگي، پتانسيل¬هاي مفيد خود را ظاهر كرده¬اند و بنابر آنچه گفته شد، در اين حالت غني از تركيبات فنلي مي باشند. لذا در اين درختان چندساله مستقر نمودن ريزنمونه¬ها در شرايط درون شيشه مهم¬ترين مرحله ريزازديادي آنها محسوب مي¬شود. اين اختراع، با روشي ساده و كارآمد و با شناخت فيزيولوژيك از انتخاب زمان مناسب نمونه¬برداري، و نيز شستشوي مناسب بدون افزودن هيچ¬گونه ماده اضافه، با موفقيت كامل اين مشكل را برطرف نموده و امكان استقرار هر ژنوتيپ بالغ پسته، حتي گياهان تحت شديد¬ترين شرايط محيطي و با شرايط نامناسب فيزيولوژيكي را، فراهم نموده است.
اين دستگاه داراي ساختاري بسيار ساده و با كارايي بسيار بالا مي باشد بطوريكه داراي ويژگي است كه مهره پرچي را مي توان هم با آچار دستي و هم با بكس پنوماتيك به قطعه بست و با توجه به قيمت بسيار بالاي نوع پنوماتيك آن و كارايي بسيار پايين نوع دستي آن بسيار مقرون به صرفه است
كوچكي روزنه هاي خروجي آسياب ها جهت آرد كردن دانه ها و نبودن نيرويي براي بيرون راندن آرد از محفظه آسياب مشكل فني آسياب هاي امروزي است. استفاده از فن مكنده يا دمنده راه كار برطرف كردن اين مشكل است. تركيب فن مكنده و مكانيزم چكشهاي آسياب در آسياب مكنده ساختاري است كه علاوه بر برطرف كردن مشكل جمع شدن آرد در آسياب مزاياي ديگري را نيز فراهم كرده است . چسبيدن دان مخلوط شده به بدنه ميكسر بر اثر چربي و چسبندگي همچنين وزن محصول مخلوط شده در ميكسر مشكلي است كه هنگام تخليه بار آزار دهنده است. وارد كردن ضربه يا ارتعاش به بدنه برطرف كننده مشكل است . ميكسر ويبراتور كه تركيبي از ميكسر و ويبراتور است با ارتعاشاتي كه به بدنه ميكسر مي دهد مانع از چسبيدن دان به بدنه مي شود.
فرآیند تولید، جداسازی و استفاده از آنتی بادی های اختصاصی زرده تخم مرغ برای پیشگیری و درمان اسهال دام
داروي "پيشگيري و درمان اسهال گوساله با آنتيبادي هاي اختصاصي زرده تخممرغ" كه بر پايه علوم بيوتكنولوژي طراحي و آزمايش شده است. بيماري اسهال در گوساله يكي از عوامل عمده در كاهش بازده اقتصادي مراكز پرورش گاوشيري مي باشد كه درمان آن با انواعي از آنتيبيوتيك ها باعث ايجاد مقاومتهاي دارويي و باقمانده هاي بيولوژيك نامطلوب شده است. استفاده از آنتي بادي هاي زرده تخممرغ عليه عوامل بيماري زا روشي تاثير گذار براي درمان بيماري هاي عفوني مي باشد. ابتدا اشرشياكلي K99 و كريپتوزپروديوم از مدفوع حيوانات آلوده جداسازي و سپس با محلول تهيه شده حاوي كرونا و روتا ويروس مخلوط گرديد. پس از آن، تركيب آنتي ژنيك حاصل با ادجونت فروند مخلوط و براي ايمونيزاسيون پرندگان مورد استفاده قرار گرفت. پس از استخراج آنتيباديها از تخم مرغ، غلظت و فعاليت اختصاصي با بهره گيري از روش هاي مبتني بر اليزا، آزمايش آگلوتيناسيون و نيز بررسي روند پيشگيري و درمان اسهال به صورت مزرعه اي صورت پذيرفت. نتايج تحقيق حاضر بيانگر واكنش قدرتمند تيتراسيون و آگلوتيناسيون آنتي بادي اختصاصي با عوامل بيماري زا و نيز توانمندي قابل ملاحظه محصول حاضر در پيشگيري و درمان اسهال گوساله ها مي باشد.
خلاصهاي از توصيف اختراع؛ پسته (Pistacia vera) يكي از مهم¬ترين محصولات باغي جهان است. در بين كشورهاي توليد كننده اين محصول، ايران بيشترين سطح زير كشت اين محصول را به خود اختصاص داده است. در سال هاي اخير خشكي و شوري مفرط ناشي از تغييرات اقليم علاوه بر از بين بردن جنگل¬هاي وحشي اين گونه گياهي، توليد و صادرات اين محصول استراتژيك را به چالش كشيده است. در چنين شرايطي حفاظت و تكثير ژنوتيپ¬هاي موجود و مقاوم به شرايط سخت از اهميت ويژه¬اي برخوردار است. امروزه ريزازديادي يكي از درآمدزاترين تكنيك¬هاي حوزه زيست فناوري گياهي مي¬باشد و بسياري از گياهان برگزيده را با استفاده از اين تكنيك تكثير مي¬كنند. در ميان روش¬هاي ريزازديادي جنين¬زايي غيرجنسي از اهميت ويژه¬اي برخوردار است. از مزاياي جنين¬زايي غيرجنسي مي¬توان تكثير انبوه گونه¬هاي گياهي، توليد همزمان ريشه و ساقه و كاهش هزينه¬هاي ريزازديادي ، توليد گياهان دابل هاپلوئيد، توليد بذر مصنوعي، حفاظت از ژرم پلاسم¬ها و انجماد فراسرد را نام برد. در اين فرآيند ما با كشت جنين¬هاي نابالغ زيگوتي بر روي محيط كشت MS2/1 به همراه L-گلوتامين، در ليتر كازئين هيدروليزات و مقدار 01/0 ميلي¬گرم در ليتر از يكي از هورمون¬هاي NAA، IBA و 2,4-D موفق به توليد جنين¬هاي رويشي در گياه پسته شديم. از اين پروتوكل مي¬توان علاوه بر تكثير پسته ايراني در برنامه¬هاي اصلاحي پسته نيز استفاده كرد.
تركيب غير سمي براي مقاوم سازي درختان پسته به پسيل معمولي پسته، قابل استفاده در باغات پسته است كه باعث افزايش مقاومت درختان پسته اهلي در برابر استقرار و تغذيه آفت پسيل معمولي پسته در روي اندام هاي هوايي مي شود. اجزاي اين تركيب شامل نسبت هاي مشخص از اسيد ساليسيليك و سيليس است. اسيد ساليسيليك داراي اثرات القا كننده بر سامانه هاي دفاعي دروني گياه از جمله فعاليت هاي آنزيمي و غير آنزيمي است. سيليس با نفوذ به لايه هاي سطحي برگ و رسوب در زير اپيدرم باعث تشكيل لايه سخت و مقاومت در برابر نفوذ اندام تغذيه اي آفت مي شود. اين تغييرات، گياه ميزبان را در برابر هجوم آفت مقاوم تر مي كند. در اين تركيب هيچ ماده شيميايي سمي با اثرات كشنده بر موجودات زنده وجود ندارد و از اين جهت در كشت هاي ارگانيك پسته قابل استفاده است.
موارد یافت شده: 13